-->
szép-kocsibeallok.jpg

Szép autóbeállót szeretne?

Egy kocsibeállót szinte mindig egy meglévő környezethez, azaz házhoz, kerthez, rendelkezésre álló szabad térhez építjük, így a legfontosabb, hogy új kocsibeállónk mindezekhez illeszkedő stílusú legyen. Ha ezt sikerül jól megválasztanunk, környezetünket harmonikusnak fogjuk érezni és jó ízlésünkről fog tanúskodni.

A jó választáshoz a következő pontokat kell figyelembe venni és ezekben döntést hozni.

1., Milyen stílusú kocsibeállót válasszunk?

Egyre népszerűbbek a modern elemeket magukon viselő típusaink. Azoknál a szerkezet típusainknál, ahol - a statika követelményeit megtartva – függesztett tetővel vagy kevesebb oszlopos alátámasztással építünk, nagyobb távokat hidalunk át. Az oszlopok vastagságát a feltétlenül szükségestől vastagabbra tervezzük, mert a finom vonalvezetésű de robosztus hatást keltő szerkezet egyszerűen tetszik a legtöbb embernek. Az enyhe lejtésű, alapvetően lapos tetős építményeknél lemezfedésekkel érhetünk el szemünknek tetsző hatást.

XIMAX Portoforte íves kocsibeallo

 

2., Különálló vagy a ház oldalához rögzített?

Ha a házunk mellett nem áll rendelkezésünkre nagy hely, gondolkodhatunk a házhoz rögzített ferde tetős megoldásban, ha nagyobb a helyünk a ház előtt vagy oldalt, akkor látványos lehet kocsibeállónk külön építményként.

Falhoz rögzített kocsibeálló

 

3., Egy vagy többállásos?

Ha több autó van a családban vagy tervezzük újabb vásárlását is, érdemes több állásos kocsibeállót építtetnünk, hogy minden autónk megkapja a kellő törődést és védelmet.

Dupla függesztett kocsibeálló

 

4., Milyen anyagból építtessünk?

Azért, hogy minden ügyfelünknek a megfelelő megoldást tudjuk biztosítani, építünk fa, ragasztott fa, acél és alumínium tartószerkezetű autóbeállókat is. A standard építési fából (fenyő) készült beállónk is lehet mutatós, de ha ragasztott fából készíttetjük tartósabb, csavarodás mentes, mégis megtartja a fa természetes jellegét. Az acél zártszelvényekből épített beálló stabil és a kedvező anyagár mellett szép, egységes felületeket érhetünk el. Az alumínium drágább ugyan, előnye a könnyű szerkezet mellett, hogy sarkai élesebbek az acélhoz képest, így trendibb formavilágot hordoz.

Üveg kocsibeallo

 

5., A színvilága milyen legyen?

A fa erezet láttatása továbbra is népszerű, de sokan kérik a fa anyag esetén is fehér vagy épp sötétebb (mahagóni vagy antracit) festést. Az acél és alumínium esetében a festéket a teljes RAL színskála színeiben elérhetően porszórt kivitelben visszük az anyagra, ami szebb felületeket és tartósságot eredményez.

autobeallo-RRFreszlet-kocsibeallo.hu

 

6., Milyen legyen a tető formája?

Nagyon fontos kérdés mert a tető formája alapvetően megadja építményünk jellegét és ne felejtsük el, hogy illeszkednie kell környezetének a stílusához. Továbbra is népszerűek a sátor illetve nyeregtetők, ha viszont modernebbre, minimalista stílusra vágyik inkább a kis lejtésű (első ránézésre lapos) megoldásokat javasoljuk.

Íves politkarbonát teto - kocsibeallo.hu

 

7., Mi legyen a tetőfedés anyaga?

Ha árnyékos helyre építünk a tiszta üvegtetős kivitel gyönyörű, viszont napsütéses helyen készüljünk fel rá, hogy melegünk lehet alatta. A többfajta kivitelben készülő polikarbonát anyagok méltán népszerűek, hálószoba alá viszont nem javasoljuk, mert zavaró lehet az eső kopogó hangja.  Ha nem fényáteresztő nyeregtetős kivitelekben gondolkodunk, lehet cserépfedést is alkalmazni, lapostető esetében zsindely, trapézlemez vagy cserepes lemez a legelterjedtebb. A tető alatti rész kivitelének megválasztása is nagyon fontos, gyönyörködhetünk a fa vagy fém szerkezetben, de kérhetünk lambéria vagy akár korcolt lemezborítást is.

alu-lemez-kocsibeallohu

Kérdezze kollégánkat, használja tapasztalatunkat ahhoz, hogy az Önnek leginkább tetsző kocsibeállót választhassa.

Ha már van elképzelése, hogy milyen autóbeállót szeretne, kérjen ajánlatot még ma!

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.