Az általunk kínált autóbeállók szerkezete készülhet acélból, fából és alumíniumból. Mindhárom anyagnak megvan az előnye és a hátránya egyaránt, ezek figyelembevételével könnyebbé válik a megfelelő szerkezet kiválasztása.

Az acél szerkezetek előnye az alacsonyabb ár és a nagyobb szilárdság, hátránya hogy ha nedvesség éri, korrózió alakulhat ki. Amennyiben a szerkezet tüzihorganyzásával megelőzzük a korróziót, az ár közelíti az alumínium szerkezet árát. Porfestett acél szerkezetet elsősorban azoknak ajánljuk, akik alacsonyabb költségű megoldást keresnek, illetve akiknek megfelelnek azok a design-ok, amik mindkét oldalon megtámaszthatók.

Az alumínium szerkezet előnye az acélhoz képest, hogy lényegesen kisebb a súlyuk és külön felületkezelés nélkül sem rozsdásodik, hátránya a magasabb árfekvés. Az alumínium szerkezetek – kis súlyuk miatt – kiválóan alkalmasak olyan autóbeállók építésére, amik csak egy oldalon vannak alátámasztva.

A rétegragasztott fából készült autóbeállók előnye, hogy természetes érzetet sugároz, az alumíniumhoz képest pedig alacsonyabb az ára. Hátránya lehet, hogy pár évente gondozást igényel. Fából a hagyományos kinézetű, 4-6 tartóoszlopon álló autóbeállók építését javasoljuk üveg, polikarbonát vagy zsindelyfedéssel, lazúros felületkezeléssel.

Az autóbeállók fedése lehet üregkamrás (cellás) polikarbonát, ragasztott biztonsági üveg, zsindely vagy lemezfedés.

Az üregkamrás polikarbonát rugalmas és könnyű anyag, amely jól alkalmazkodik a felületi egyenetlenségekhez. Cellás kialakítása miatt bár a fényt jól átengedi, nem teljesen átlátszó, mint az üveg. Kiválóan ellenáll az UV sugárzásnak.

ragasztott biztonsági üveg elegáns megjelenést ad autóbeállójának és tökéletesen átereszti a fényt, ami fontos lehet abban az esetben, ha az autóbeálló egyébként leárnyékolná valamelyik lakóhelységet. Különböző bevonatokkal biztosítható az autó UV védelme és szabályozható az üveg fényáteresztő képessége. Az üvegtető nagyobb súlya miatt erősebb tartószerkezet építését teszi szükségessé, ami magasabb költséget jelent.

zsindelyfedés előnye, hogy könnyű, hajlékony, jó por és vízzáró anyag. Változatos szín és formaválasztékban kapható, így a házhoz leginkább illeszkedő autóbeálló alakítható ki. Hátránya, hogy a fényt teljesen kizárja, így árnyékot vethet az ablakokra. Elsősorban faszerkezetű autóbeállók fedésére ajánljuk.

korcolt lemezfedés előnye az elegáns és egyedi megjelenés, jól alakítható és széleskörűen alkalmazható. Tartós, megbízható, jó vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik és minimális a karbantartási igénye. Hátránya a magasabb ár, valamint a zsindelyhez hasonlóan nem engedi át a fényt.

A porfetés (másnéven szinter) olyan felületkezelési eljárás, amelynek során a por alakú festéket elektrosztatikus töltéssel feljuttatják a munkadarab felületére, ahol az a földelésnek köszönhetően megtapad. A festéket 200 °C fokon ráégetik a munkadarabokra, ami kikeményedik így tartós védelmet és dekoratív külsőt biztosít. Fémszerkezetű autóbeállóinkat minden esetben porfestett felülettel építjük.

Az autóbeállók tartóoszlopai beton alapokon ülnek. Amennyiben egy oldalon alátámasztott autóbeállót tervez, abban az esetben mindenképp új beton alaptestek építésére van szükség, mivel az oszloptalpakat betonba ágyazzuk. A beton alap elkészítése 1 napot vesz igénybe (amennyiben a talaj jól munkálható, pl: nem kell korábbi betont vésni), majd miután megkötött, megépítjük a szerkezetet.


Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.