-->
Ragasztott fa szerkezetű, trapéz lemez fedesű kocsibealló 04

A nyár tombol – Az UV hat

A nyár tombol. Nehezen jött el, alig vártam.
Folyamatosan figyeltem az időjárás előrejelzést. Mikor lesz végre, hogy nem egy forró teára fogok vágyni, hanem egy hűs italra egy kellemes teraszon.
Itt van. Sőt, már túl is vagyunk a legnapsütésesebb évszak felén és már azt számolgatom, hogy vajon meddig tart majd az indián nyár. Reméljük minél tovább tudjuk majd élvezni a nap jótékony hatásait.
Egészség, boldogság, vitaminok. Mézédes gyümölcsök, frissítő csobbanások. Nyaralás, pihenés, család, barátok. Csak úgy termelődik az endorfin, hiszen süt ránk a nap. Eszünkbe sem jut aggódni. Ugyan min is kéne?

UV kocsibeallo

Nos aggódni semmi esetre sem érdemes, ugyanakkor egy kis odafigyelésre szükségünk lehet. Ugyanis itt ez a fránya UV hatás. Lépten, nyomon fenyegetnek károsságával.
De mi is az az UV?
Mert már csak úgy (jó esetben) megszokásból bekenjük magunkat különböző faktorszámú, gyengébb vagy erősebb napozószerekkel. Vagy csupán azért, mert nem szeretjük a leégés borzasztó élményét, vagy azért, mert pontosan felkészültünk a szakirodalomból és tudjuk, hogy mi történik a bőrünkkel, ha nem óvjuk naptejjel. Esetleg egyszerűen valaki ránk parancsol, hogy „kend be magad!!!” Viszont a legjobb, mikor azt súgják a fülünkbe: „bekenhetem a hátad? „……

Szóval egy kis tudomány, ami talán könnyebben megragad, hiszen, most minden olyan könnyű:

Az UV: UltraIbolya sugárzás. A látható fénynél kisebb hullámhosszúságú elektromágneses sugárzás. Onnan ered jelentése, hogy a legkisebb, még látható fény színe az ibolya (latinul: viola) tehát az ennél nagyobb, az ibolyán túli sugárzás.

Megkülönböztetünk A, B, és C UV sugárzást.

UV A: A földre eső sugárzást főleg ez adja. No ez az, ami károsítja a kollagén rostokat, ezzel gyorsítja a bőr öregedését. Annak barnulását pedig a melanin oxidálásával idézi elő.

UV B: Ennek túlnyomó részét elnyeli az ózonréteg. Elősegíti a D Vitamin termelést, ez által a csontképződést.

UV C: Ettől nem kell tartanunk, ha csak nem vagyunk asztronauták, ugyanis ezt a sugárzást teljesen elnyeli a földi légkör. Mivel a kórokozók DNS-ében kárt tesz, ezért fertőtlenítésre használják. Illetve ivóvíz és szennyvíz tisztítására.

napelemes_autobeallo

Hogy mindezek az ismeretek miért fontosak, nekünk, akik autóbeálló építésével foglalkozunk és miért fontos azoknak, akiknek szívügyük, hogy járművük, ha nem is az idők végezetéig, de a lehető leghosszabb ideig megőrizze csillogó fényét?

Mert lehet tekintélyt parancsoló fekete, vagy a körömlakkhoz passzoló piros. Reprezentálhat minket az üzleti életben, vagy tehet jó szolgálatot a gyerekek iskolába fuvarozásához, a lényeg, hogy törődést és védelmet igényel minden egyes gépjármű.
Azon túl, hogy néha nem „csak” lemosatjuk, hanem speciális kezelésben is részesítjük, nem maradhat autóbeálló nélkül. Akkor is, ha abban „lakik” átmenetileg a garázs előtt vagy ha az a kocsibeálló a mindenkori „lakhelye”. Mindenképp legyünk igényesek arra, hogy hogyan néz ki és miből épül az autóbeálló.
Hiszen az a bizonyos UV sugárzás nem csak a mi bőrünket teszi tönkre, hanem az autónk „bőrét” is. Szép lassan visszafordíthatatlan nyomot hagy a fényezésen. A festék, ami bevonja az autó felületét. Matt lesz, elveszíti ragyogását, mert a festék polimer láncai eltörnek. Az ilyen részeken pedig még a szennyeződés is könnyebben megtapad.

Tehát a teendő, a törődés.

Amiben mi gondolkodunk és örömmel részt veszünk, az a prevenció. Ha van rá mód, őrizzük meg autóink küllemét és építtessünk neki autóbeállót.

Mi adjuk a szakértelmet, tapasztalatot és támogató ötleteket a kivitelezéshez. Önnek csak a helyszínt kell biztosítania és kezdődhet az együttműködés.

A nap holnap is felkel és jövőre is sütni fog….

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.