-->
Egyedi tervezésű kocsibeálló

Előre gyártott típust vagy egyedi tervezésű kocsibeállót válasszunk? 2. rész

Ahogy az első cikkünkben is olvasta, az előre gyártott vagy egyedi tervezésű kocsibeállók közötti választás nehézségeket okozhat nekünk. Miután a méretet, elhelyezkedést és anyagválasztást végig gondoltuk, nézzük milyen tényezőket kell még figyelembe vennünk.

Kocsibeálló stílusa

Amennyiben a ház megjelenését és színeit szeretné viszont látni a kocsibeállóján is, akkor a házon használt anyagokat és színeket kell a kocsibeálló esetében is használni. Ez a legnépszerűbb megoldás, hiszen legtöbbször a parkolóhelyünk közvetlenül a bejárat mellett helyezkedik el. Saját építésű ingatlan esetén a ház külső jegyei nagyban tükrözik a tulajdonos ízlésvilágát, tehát ugyanazt érdemes tovább vinni. Ha viszont Ön már egy mások által tervezett és épített házba költözött be, nem biztos, hogy a stílus és színvilág pont azzal egyezik, amire Ön vágyik.

Ha egy hagyományos kinézetű házat szeretne egy különlegesebb kocsibeállóval feldobni, akkor akár az előre gyártott, szerkezettel rendelkező Ximax vagy Palram kocsibeállók is ideális választást jelenthetnek Önnek, de természetese az egyedi tervezés is lehet opció, ami egy lassabb és költségesebb folyamat. Stílus tekintetében nagyon sok lehetőség van, a kocsibeállónk lehet futurisztikus, modern, egyszerű, letisztult, színes, monokróm, természetközeli, grandiózus, exkluzív. Javaslatunk ezért az, hogy böngéssze végig referencia képeinket (ide kattintva elérheti egyedi kocsibeállóinkat, ide kattintva pedig előre gyártott kocsibeállóinkat), mivel amit készen látunk egy fényképen, azt jobban el tudjuk képzelni a saját kertünkben is.

Egy kocsibeálló - több funkció

Ha a kertünkben sok mindent használunk, például kerti eszközök, grillsütő, biciklik, játékok stb.), akkor az egyik legfontosabb még a kocsibeálló megtervezése/megrendelése előtt, hogy felmérjük, mekkora tárolóra lenne szükségünk és hol helyezkedjen el. További funkciók lehetnek a kukák befedésére szolgáló a megnövelt méretű kocsibeállók, vagy akár kosárpalánkot is helyezhetünk az ehhez megfelelő, fa alapanyagból készült kocsibeálló tetejéhez.

Amennyiben a kocsibeálló oldalait is lezárjuk, új funkciókat ellátó tereket hozhatunk létre a kertben, hiszen van, ahol kosarazó gyerekeknek akarunk kedvezni, van, ahol pedig esetleg az elektromos autó töltőjét szeretnénk a kocsibeálló teteje alá betenni. Ha néha esetleg szeretnénk ping-ponzogni az autó helyén, akkor akár érdemes lehet inkább vagy jelentősebb fényáteresztő képességgel rendelkező tetőt választanunk, vagy világítást beépíttetnünk. Ezek mind természetesen meghatározzák magát a kocsibeálló választást is, így komplex, több funkciót ellátó építmények esetén mindenképpen konzultáljon kollegáinkkal és még a kocsibeálló megrendelése előtt gondolja végig, milyen kisebb-nagyobb változtatással adhat hozzá extra tevékenységek lehetőségét a kertjéhez.

Luxus kocsibeállót választunk vagy megelégszünk a magas minőséggel?

Cégünk csak magas minőségű termékeket forgalmaz és telepít. Tartósság szempontjából mindenképpen azt javasoljuk, hogy olyan céget bízzon meg a feladattal, akik a kocsibeálló telepítését is vállalják. A gondozásmentességet és tartósságot csak a precíz illesztések és tapasztalt szakemberek munkája tudja Önnek garantálni. Előre nem is gondolnánk, hogy milyen problémák merülhetnek fel hanyag összeszerelés esetén, viszont a minőséget és a garanciát választva felesleges idegeskedéstől is intézkedésektől kímélheti meg magát. Aki számára a legmagasabb minőség választása nem kérdés és luxus megoldásra vágyik, annak a Ximax termékcsalád fog tetszeni, vagy teljesen egyedi kocsibeálló. Érdemes lehet átgondolni emellett a napelemek telepítését is, amelyek hosszútávon költséghatékony megoldást jelenthetnek.

Világítás

A világítást kérdésével leginkább egyedi kocsibeállók esetében érdemes gondolkoznunk, hiszen az előre gyártott modellek esetében nincs beépített világítás. Amennyiben a házunkra felszerelt világítás fénye nem ér el a kocsibeállónkig, akkor egy hasznos funkció lehet világítás beépítése is. Természetesen ez egy olyan kényelmi faktor, amit meg kell fizetnünk az egyedi kocsibeálló kivitelezésével, ugyanakkor a vele járó előnyökért nagyon hálásak lehetünk később. Amellett, hogy éjszaka is könnyen tudunk kipakolni az autónkból az autó és a kocsibeálló sérüléseit is elkerülhetjük.


A lehetőségek tárháza szinte végtelen, így amennyiben a méreteket és a kocsibeálló felé támasztott igényeket felvázolja szakértőnknek, elkezdődhet a közös munka, hogy megépüljön az Ön életviteléhez illeszkedő kialakítású kocsibeálló megtervezése. Lépjen kapcsolatba munkatársunkkal.

 

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.