-->
Napelemes kocsibealló vas szerkezettel

Az idei nyáron már hasznosíthatja saját napenergiáját

A napelemes rendszerekre alapozott alternatív energiatermelés az elmúlt időszakban tovább fejlődött. Elsősorban a napelem modulok hatékonysága javult: egységnyi méretű felületen egyre nagyobb energia teljesítmények érhetőek el.

A napelemes autóbeállók elsősorban azon esetekben népszerűek, amikor a napelemes rendszert nem lehetséges, vagy nem optimális a ház tetejére szerelni. Ez lehet az előnytelen tájolás vagy a megfelelő mennyiségű felület, a hely hiánya. Így a napelemes kocsibeállók esetén sem mindegy, hogy mekkora teljesítményt kaphatunk napelemes rendszerünktől.  

 

Egy átlagos méretű (15-20m2-es), egy állásos kocsibeálló fedéseként használt napelemes rendszer eddig átlagosan 2,5 kW teljesítményt volt képes nyújtani. Azonban, a technológia fejlődés eredményeképpen a legújabb modulok esetén az 1m2 –re jutó teljesítmény folyamatosan emelkedik.

Általában két napelem modul mérettel dolgozunk: 1,7m x 1m (normál) és 2m x 1m (nagy) napelem modulokkal. Például nagy (2m x 1m) napelem modul esetén a 2m2-es felület az eddigi 320W teljesítményről már egyes gyártók esetén egészen 405W-ig emelkedett.

Így például egy ideálisan elrendezett 4m x 6m = 24m2 –es alapterületű kocsibeálló esetén 12 db nagy napelem modullal már 4,8 kW-os rendszert is kaphatunk. És a technológiai fejlődés közel sem állt meg…

 

A jelenlegi technológiával készült napelemek élettartama átlagosan 35 év, de jellemzően 25 éves időszakra 80%-os teljesítmény garanciát is kaphatunk egyes gyártóktól. Mivel ez egy egyszeri befektetés, kiszámítható időn belül megtérül. Ráadásul nagyban növeli ingatlanunk értékét, egy esetleges későbbi értékesítés vagy költözés esetén.

Amellett, hogy jelentősen csökkenthetjük a rezsiszámlánkat, „zöldebbek” is leszünk. Vagyis nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy mi is hozzájárultunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Az alapanyagok, (üveg, acél, szilícium) melyekből a napelemek készülnek, kivétel nélkül újrahasznosíthatók, tehát nem kell tartanunk a „káros mellékhatásoktól”

Amennyiben nem háztartási méretekben gondolkodunk, akkor napelemekkel, akár egy egész parkolót is be lehet fedni: pl. ügyfél, vásárlói vagy dolgozói parkoló esetén. Így vállalati szinten érhetünk el költségmegtakarításokat. Nem beszélve arról, hogy cégünk ezáltal is hozzájárulhat a környezettudatosabb üzletvitelhez.

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.