-->

Őrizze meg autója újszerű állapotát 4 lépésben

Az autó sokak számára több, mint csak közlekedési eszköz – valójában egyfajta státuszszimbólum, egy hűséges társ és egy értékes vagyontárgy. Az autó egy megbízható társ, ami mindig készen áll, hogy elvigyen minket bárhová. Néhány esetben még egyfajta családtaggá is válnak. Éppen ezért fontos, hogy gondoskodjon róla, és megfelelően óvja.
 

1. Zsúfolt autóházak, szűk utcák, keskeny járdák - potenciális veszélyforrások

 
Autónkat parkoláskor gyakran veszélynek tesszük ki. Amikor elhalad mellette egy babakocsi, vagy bőrönddel érkezik valaki és nem tud elhaladni megfelelően az autó mellett, apró károkat tehet benne. Bevásárlóközpontoknál, élelmiszerboltoknál csökkentheti az esélyét annak, hogy rányitják az ajtót az autójára, amennyiben a távoli helyeket választja. Szűk utcákban pedig nem csak a tükrök vannak veszélyben, hanem az autó oldala is, hiszen sajnos a mai világban jellemző, hogy károkozás esetében nem vállalják a javítás költségeit és szemtanú híján eliszkol a bűnös. Lehet, hogy ezeknek a veszélyes helyeknek az elkerülése valamennyi időt vesz el az Ön életéből, de nincs annál rosszabb, mint amikor szerelőhöz kell járni, hónapokat kell alkatrészre várni, stb.
 

2. Nyugodt és fókuszált vezetés

 
Egy Budapestről a Balatonig tartó autóút során kb. 5 percet tud nyerni az, aki cikázik a sávokban és túllépi a megengedett sebességhatárt. Legtöbbször a cikázó autók okoznak balesetet, így az autó értéke már csökken. Telefonozás közben szintén lehetetlen az útra is figyelni, ami nemcsak anyagi kárt okozhat, de emberéletekbe is kerülhet. Így az autód hosszú élettartamának másik kulcsa a nyugodt és fókuszált vezetés. Szabályosan és óvatosan vezetve emellett csökkentheti a motor és az egyéb alkatrészek kopását. Az erőteljes gyorsítás és hirtelen fékezés nem csak veszélyes lehet, de az autó alkatrészei is megsínylik. Mindezek miatt összességében célszerűbb  és törvényileg kötelező betartani a sebességkorlátozásokat, és javasolt, hogy az autóval nyugodt és stresszmentes vezetés mellett normális tempóban gyorsuljon fel és lassuljon le. Ezáltal meghosszabbíthatja az autója élettartamát.
 

3. Gyakori mosás, tisztítás

 
Az autók külső és belső tisztasága nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem védelmi szerepet is betölt. Gyakori mosás és tisztítás segít megőrizni az autója fényét és ragyogását. A só, a madárürülék és gyanta, virágméz stb. és a por is könnyen károsíthatják a karosszériát, míg a rendszeres belső takarítás segít megelőzni a lerakódásokat és kellemetlen szagokat. Egy hosszabb út után, ha nem mossa le rövid időn belül az autót, akkor a rovarokat is nehezebb lesz letisztítani.  Rendszeres takarítással és szellőztetéssel megelőzhetjük a szagokat és a lerakódásokat, így kényelmes és tiszta lesz az utazás minden alkalommal. Mások megdicsérik majd autóját, amikor beszállnak, emellett eladáskor magasabb árat kérhet egy tiszta és ápolt autóért. Egy 8 éves autó is keltheti új autó látszatát, ha a belsejét megfelelően ápolja a tulajdonos. Akinek pedig az autótakarítás nem a hobbija, az néhány havonta szakemberekre is rábízhatja a piszkos munkát.
 

4. Parkolás védett helyen

 
Az autója védelme érdekében számos apró, de hatékony lépést tehet. Az egyik legfontosabb, hogy védett helyen parkoljon az autója. A kocsibeálló egy befektetés, amely hosszú távon megtérül. Egy védett helyen történő parkolás csökkenti az autóját érő káros hatásokat. Az eső, hó, jég és a nap sugarai mind olyan tényezők, amelyek károsíthatják az autó külső és belső részeit is. Egy kocsibeálló megvédi autóját a természeti elemektől, hosszabb élettartamot biztosítva neki.
Autójának gondozása számos módon megvalósítható, és egy kocsibeálló beszerzése mindössze az egyik lépése ennek a folyamatnak. Így autónk mindig, azonnal indulásra kész.
 
Mindezek mellett természetesen rendszeres olaj és gumiabroncs cserével is hozzájárul autója optimális állapotban tartásához. A gumiabroncsok megfelelő nyomásának fenntartása nemcsak az üzemanyag-fogyasztást csökkenti, de meghosszabbítja az abroncsok élettartamát is.
Az említett javaslatok sora tovább bővíthető természetesen. Amennyiben a védett parkolást szeretné hosszútávon megoldani, keressen fel bennünket akár egyedi, akár előre gyártott kocsibeállókkal kapcsolatban. 
 

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.