-->
ragasztott-fa-szerkezetu-lamberiazott-zsindely-fedesu-kocsibeallo_Deluxe_Building

Kocsibeálló tartószerkezetek 1. rész - Ragasztott fa

Amikor kocsibeállót építünk, az elengedhetetlen, hogy az tartós és hosszú élettartamú legyen. Ezért ebben a cikksorozatban mindhárom alapanyag előnyeit és hátrányait is sorba vesszük, hogy Ön könnyebben tudjon döntést hozni. Természetesen a kocsibeálló megrendelése előtt egy konzultáció során lehetősége van javaslatokat kérni szakembereinktől az Ön igényeiről és a megvalósítási lehetőségekről, a cikkeket végigolvasva egy átfogóbb képet tud majd alkotni a különböző alapanyagokról.

A rétegragasztott fagerenda legfőbb előnye, hogy jóval időtállóbb a normál fa gerendáknál

Kiváló minősége a ragasztott technológiában rejlik, mely során egy speciális ragasztó anyag összefogja a kisebb fa lamella rétegeket. Ennek köszönhetően az így létrejött ragasztott fagerenda nem csavarodik, nem reped, jobb műszaki tulajdonságának köszönhetően pedig nagyobb fesztávokat is könnyedén áthidal. Mivel az összeragasztás különböző méretű faanyagokból történik, a hosszát egyedi igényeknek megfelelően tudjuk kialakítani. A gyártási folyamat során a gerendák szép erezetű, gyalult felületet kapnak. Az egyedi kivitelezés lehetősége, valamint az esztétikus és tartós végeredmény miatt a rétegragasztott fagerendák ideális választást jelentenek a kocsibeállók számára.

A rétegragasztott fagerendák megőrzik a fa természetes szépségét és struktúráját, míg funkcionálisan kiváló tartószerkezetet biztosítanak. A felületkezelés festéssel történik: teljes fedésű festékek(teljes RAL színskála színeiben elérhetőek), amelyek az egész felületet elfedik, vagy vékony lazúrfestékek, amelyek biztosítják a fa természetes megjelenését és szépségét. Így az építmények nemcsak időtállóak, hanem esztétikusan is vonzóak lesznek. Az ár-érték arány és a hosszú élettartam miatt a rétegragasztott fagerendák a kocsibeállók ideális választását jelentenek.

Előnyök és hátrányok

Előnye:
- nagy teherbírás, tartós kivitel
- minőségi, természetes megjelenés
- nem reped, nem csavarodik (szemben a normál építési fa tulajdonságaival)
- könnyű, helyszíni megmunkálhatóság
- 6m feletti fesztávok is kivitelezhetőek
- alacsonyabb bekerülési árak

Hátránya:
- időszakos utógondozási, festési igény
- a vas megoldásokhoz képest 10-20%-kal nagyobb keresztmetszetek

Nem biztos, hogy egyértelmű Önnek, hogy melyik alapanyagot preferálná, ezért szakembereink örömmel tájékoztatják a lehetőségekről. Lépjen kapcsolatba cégünkkel, beszélgessünk arról, mi lenne az Ön számára optimális megoldás.

Következő cikkünkben a tartószerkezetek 2. típusáról olvashat, vas zártszerelvényekről, ide kattintva megtekintheti a blogbejegyzést. A 3. típus pedig az alumínium zártszerelvény, a cikkünket itt találja.

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.