-->
Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_7

Most érdemes napelemes kocsibeállót építtetni

Az elmúlt években egyre inkább teret hódított a napelemes energia az építészeti tervezésben és a háztartások energiaellátásában. Az elmúlt években a napelemes panelek folyamatos fejlődése lehetővé tette, hogy egy dupla kocsibeálló alapterületén elhelyezett rednszer a teljes családi ház energia ellátását biztosítsa. Ebben a blogbejegyzésben részletesen kifejtjük Önnek, miért érdemes most napelemes kocsibeállót építtetnie és miért lehet ez az Ön számára is kiváló döntés.

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_1

Aktuális állami támogatások

Az állami támogatások jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni ebben a magáncélú napelemes kiserőművek létesítése esetén. Az állam által nyújtott kedvezményes támogatások lehetővé teszik a lakosság számára, hogy költséghatékonyan fejlesszék otthonukat és energiahatékonyabbá tegyék életüket. Aktuálisan a 2024 elején meghírdetett Napelem Plusz Program keretében lehet pályázni naplemes rendszer telepítésére. A feltételek az önerős beruházáshoz mérten lehetőségekhez mérten kedvezőek és hosszútávon nem lehet tudni, mikor lesz újra hasonló alkalom. Az állam részéről érkező támogatásoknak köszönhetően az ilyen projektek megvalósítása könnyebb és anyagilag kevésbé megterhelő az ingatlantulajdonosok számára.

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_2

Egyszerre racionalizálhatja a rezsiköltségeit és védheti autóját 

A napelemes rendszer kiépítésével lehetővé teszi, hogy a napenergia közvetlenül felhasználható legyen az otthona energiaellátásához. Ezáltal a háztartása rezsiköltségei jelentősen csökkenhetnek, hiszen a napelemek által termelt energia közvetlenül használható a háztartás áramhálózatában. Ennek eredményeként az otthona elektromos fogyasztása csökkeni fog, ami hosszú távon jelentős anyagi megtakarítást jelent.

A napelem modulokat elsősorban a ház tetőjére célszerű telepíteni. Azonban előfordulhatnak olyan esetek amikor ez nem lehetséges, akár a tető elrendezése, vagy maximális kihasználtsága miatt. Ebben az esetben kézenfekvő megoldás a kocsibeálló terület felhasználása. Akár meglévő, akár teljesen új kocsibeálló szerkezet építése esetén a napelemek a tetőzetre szerelhetőek.

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_3

Napelem panelek használata fedésként 

A napelem modulok mérete alkalmassá teszi a paneleket arra, hogy fedésként is használhassuk azokat. Ebben az esetben a panelek alatt nincs elsődleges héjazat, a napelmees modulok alkotják a tetőzetet. A modulokat speciális leszorító rendszerrel szerelve vízmentes tetőzet alakítható ki. Csapatunk hosszú évek tapasztalatai mentén fejlesztette ki azt a technológiát, amellyet biztosítható a napelem modulok illesztésének vízmentessége. A megfelelő rögzítéshez pontosan méretezett tartó szerkezet szükséges, így az mindig egyedi méretezéssel tervezzük meg. Fontos szempont még a panelek súlyának a figyelembevétele is. A hóteher súlyra való méretezésnél a panelek többlet önsúllyával is számolni kell.   

 

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_4

Hosszú távú befektetés 

A napelemes kocsibeálló nem csupán rövid távú praktikus megoldást nyújt, hanem hosszú távon is megtérülő pénzügyi befektetés. A napelemek élettartama 25- 30 év és a beruházás megtérülése a fogyasztás csökkenése révén relatíve gyorsan bekövetkezik. Ezáltal nemcsak környezetünknek teszünk jót, de hosszú távon anyagi szempontból is profitálhat a rendszerből. Az energiahatékonyság növelése, valamint az autók állagmegóvásának biztosítása mellett, a építmény növeli az ingatlana értékét is, ami hosszú távon még rentábilisabbá teszi a napelemes kocsibeállók kialakítását.

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_5

Összességében elmondható, hogy a jelenlegi támogatások talán soha vissza nem térő alkalmat nyújtanak napelemes kocsibeállók építetésre. Ha Ön is azon gondolkodik, hogy hogyan fejlessze otthonát, érdemes komolyan fontolóra vennie ezt a lehetőséget. Amennyiben érdekelik Önt a napelemes kocsibeálló megvalósíthatóságának lehetőségei, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva és kérjen ajánlatot!

Napelemes kocsibeálló - Deluxe Building_6

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.