-->
Egyedi autóbeálló vas szerkezettel és polikarbonát tetővel

Kocsibeálló Tartószerkezetek 2. rész - Vas zártszerelvény

Az építőipar folyamatos fejlődése és a korszerű technológiák térnyerése új lehetőségeket nyit meg a tartószerkezetek tervezésében és kivitelezésében. Az egyik legkiemelkedőbb fejlesztés ezen a területen a különböző acélból készült zártszelvények alkalmazása, amelyek sokoldalúságuknak és tartósságuknak köszönhetően egyre népszerűbbek a kocsibeállók és hasonló szerkezetek kivitelezése során.

A zártszelvények között a négyzet alakú változatok kiváló terhelhetőséggel rendelkeznek minden irányból, így kiválóan alkalmasak tartóoszlopok kialakítására. Az ilyen tartószerkezetek hosszú élettartammal büszkélkedhetnek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.
A téglalap formájú zártszelvények pedig kiválóan hegeszthetők és fúrhatók, így ideálisak a szelemenek és szarufák kialakításához. Ezek a szerkezetek a tervezés szabadságát biztosítják, és széleskörű alkalmazási lehetőségekkel rendelkeznek.

Miért válasszon vas zártszerelvényű kocsibeállót?

A vas tartószerkezetek gyártási terv alapján lakatos műhelyekben készülnek, majd felületkezelés után kerülnek beépítésre. A felületkezelés porszórással (szinterezéssel) történik két rétegben, amely speciális kültéri védelmet biztosít a szerkezetnek. Ezenkívül a porszórással elérhető teljes RAL színskála lehetőséget ad arra, hogy a tartószerkezeteket bármilyen környezetbe harmonikusan illesszük.
Egy másik lehetőség a horganyzott kivitel, amely kiváló korrózió elleni védelmet nyújt. Ennek köszönhetően a tartószerkezetek még extrém időjárási viszonyok között is megbízhatóan teljesítenek. Szükség esetén a horganyzott szerkezetek utólagos porszórással történő színezése is megoldható, így további esztétikai lehetőségeket nyújtva.

Nagy teherbírás és tartósság mellett bármilyenre színezhető

A vas zártszerelvények előnyei között kiemelkedik a nagy teherbírás és tartósság, valamint a modernebb vonalvezetésű keresztmetszetek alkalmazásának lehetősége. Emellett a fém megoldások közül a vas zártszerelvények esetén alacsonyabb bekerülési árakkal kalkulálhat, ami a költséghatékony kivitelezést segíti elő.
Ugyanakkor fontos tudni, hogy ezek a szerkezetek előgyártást igényelnek, és helyszíni módosításukra nincs lehetőség. Emellett a zártszelvények 6 méteres szálhossza korlátozhatja a nagyobb fesztávok áthidalását. Azonban a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel ezek a hátrányok könnyedén kezelhetők.

Összességében a vas zártszerelvények használata kocsibeállók kivitelezéséhez és más tartószerkezetek létrehozásához kiváló választás lehet, amely tartósságuk és sokoldalúságuk révén hosszú távú megoldást jelentenek. Megfelelő tervezéssel a zártszelvényekkel készült szerkezetek igazán impozáns megjelenést is kaphatnak, az Ön otthonába integrálhatóak. Amennyiben még nem sikerült eldöntenie a tartószerkezet alapanyagát, szakembereink örömmel állnak rendelkezésére.


A cikk 3. részében az alumínium zártszerelvények tulajdonságait vesszük sorra, amelyet ide kattintva érhet el, az 1. részben pedig ide kattintva a ragasztott fa alapanyagról olvashat bővebben.

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.