-->
Kocsibeálló üvegtetővel

Legyen légies a tér! Legyen szárnyaló a képzelet!

Szeretünk messzire ellátni. Pásztázni a horizontot, szabadjára engedni a fantáziánkat, álmodozni.
Ki ne vágyott volna már arra, hogy ellásson a felhők fölé.

 

Biztosan emlékszünk, milyen volt gyermekként bámulni az eget és vágyakozni a magasba. Felhőket oszlatni, vicces alakokat felfedezni bennük. Azt is lefogadom, hogy mindenkinek megfordult már a fejében, hogy milyen csodás élmény lenne repülni, szabadon szárnyalni, mint egy sas.
Odafent bármi megtörténhet….


Ahhoz, hogy itt, a mindennapi biztonságunkban, mikor két lábbal állunk a földön, minél többet emlékezhessünk ezekre a tapasztalatokra, kezdhetjük a közvetlen környezetünk kialakításával.


Két lábbal állunk a földön, és autóval közlekedünk. Az autónknak garázst építünk. Vagy autóbeállót. Vagy garázst és autóbeállót is. Ha rendelkezünk mindkettővel, akkor okvetlen javaslom, hogy a kocsibeálló tetőszerkezetét üvegből építsük.
A tágas tér érzetének igénye valahol mélyen emberi szükséglet. Miért ne adnánk erre minél több lehetőséget magunknak. Házunkat is úgy tervezzük, hogy lehetőleg sok ablak legyen rajta, a beáradó napfényt miatt. Hogy otthonosabb legyen, mi pedig vidámabbnak, boldogabbnak érezzük magunkat.

A fény egészséges. A szervezetnek is szüksége van rá. Autónkat is nyugodtan parkolhatjuk üvegtető alatt, hiszen a mai üvegminőségek maximális biztonságot nyújtanak.


Üveggel dolgozni egyáltalán nem olyan veszélyes, mint gondolnánk.

Milyen hatásokkal kell szembenéznie és hogyan birkózik meg azokkal a kocsibeálló üvegtetője?

Meteorológiai hatás a csapadék, ami esetünkben lehet eső, hó, olvadt hó, esetenként jeges eső.
Mindezek megfelelő vízelvezetés és kellő lejtés kialakításával semmilyen gondot nem jelentenek.
Az autóbeálló üvegtetejének vízelvezetésnél tervezhetünk az ereszcsatornától, a vápákig, lejtése, pedig 5-10 fok körül kell legyen. Így érhetjük el esztétikailag az alig látható kategóriát, ami bezavarná a látványt.
Amire érdemes figyelni az az UV hatás. Erre kiváló fóliázó technikák léteznek.

A hőhatás, vagyis az erős napsütés ellen árnyékolással védekezhetünk, vagyis akár elektromosan kihajtható árnyékoló ponyvát is szerelhetünk autóbeállónk fölé.

Manapság nem kérdés, hogy laminált biztonsági üveget használunk építkezéseknél. Több réteg üveg fóliával történik az összeállításuk. Így törés esetén, a fóliára ragadva csökkentik a sérülés esélyét.  A fejünk felé helyezett üvegek edzett üvegek.
Az edzett üveg azt jelenti, hogy egy hőkezelési eljárással megváltoztatják annak szerkezetét, amitől az ellenállóbb és terhelhetőbb lesz.

Az edzett biztonsági üvegeknél a vastagság 4-10mm-ig terjed. A mérete pedig 300x400mm -től, 2000x3650 mm-ig terjedhet.  
A ragasztott biztonsági üvegeknél, a vastagság 3,3mm-6,6mm. A táblaméretnél a 3210x2000 mm – től, a 3210-2550mm -ig a jellemző.

Előnye az üvegből készült tetőknek például a polikarbonáttal szemben, hogy bár valamelyest az is átengedi a fényt, olyan víztiszta átlátszóságot sajnos nem tud biztosítani, mint egy üvegtető.
Illetve, ahol ez számít, azt érdemes még megfontolni a döntésnél, hogy eső esetén mennyire halljuk az autóbeálló fedésére hulló cseppeket. Mert ez bizony lehet egy nagy mértékben zavaró tényező. Amennyiben olyan élettérhez, esetleg a hálónk ablakához esik közel a kocsibeálló, akkor az mellet, hogy a látvány, a kilátást szépíthetjük, illetve tágíthatjuk, a vihar esetén sem lesz gondunk az alvással. Az üveg fedések lényegesen csendesebbek, jobban elnyelik a rájuk zúduló égi áldás dübörgő hangját.

Megéri úgy terveznünk autóbeállónkat, hogy korunk kedvelt építkezésben használt anyagával számoljunk.

Tapasztalatainkat szívesen megosztjuk a tervezés során. Segítünk, hogy az esztétika, a jó ízlés találkozhasson a praktikummal. Lehetővé tesszük, hogy harmonizáljon a már kialakításra került belső tér a ház külső megjelenésével.

Időtálló és trendi.

Legyen légies a tér! Legyen szárnyaló a képzelet!

 

 

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.