-->
Rétegragasztott fa tartók

Kedvenc kocsibeálló alapanyagunk - Rétegelt Ragasztott Fatartó

Miért is építkezik az ember, emberemlékezet óta szívesen fából? Mert talán ez az az anyag, ami legközelebb áll az ő természetéhez és a természethez.

Kimondottan jótékony hatással van, nem csak az emberi szervezetre, hanem a lélekre is.

autobeallo RRF1

Könnyen próbára tehető egy különbség. Képzeljük el, és próbáljuk megérezni, milyen egy vasbeton szerkezetű, rideg, bunker szerű panellakásban élni, míg milyen egy rönk vagy gerendaházban, mely nyugodt, oltalmazó lélegző természetességet nyújt számunkra.
Ha „fában” élünk, de legalábbis sok fa vesz minket körül, olyan, mintha nem állna meg változni a világ körülöttünk. Van esélyünk a fejlődésre, képesek vagyunk új hajtásokat hozni, gyarapodni. A mondás szerint is így hangzik – nem vagyunk bebetonozva.
„Kapunk levegőt” mert ez egy lélegző anyag.

 

 

Mára a technológia eljutott oda, hogy kedvenc anyagunkat olyan megmunkálások alá vethetjük, ami után jelentősen meghosszabbítható azon szakasza az időnek, míg élvezhetjük az alattuk, bennük eltöltött napokat.

Szeretnénk segíteni a választásban, hogy mégis milyen alapanyagból épüljön a kocsibeálló, íme egy rövid „szakmai” áttekintés az általunk preferált anyagról:

autobeallo_ragasztott_fa_szerkezettel_fustszinu_polikarbonat_fedessel_02

A Rétegelt Ragasztott Fatartó építészeti sokoldalúsága korábban elképzelhetetlen konstrukciók megépítésére ad lehetőséget. 80%-al nagyobb teherbírású, ráadásul hosszában és szelvényméretében is jelentősen eltérhet a szokásos alapanyagoktól.

Magas teherhordó képessége a különleges gyártástechnológiájának is köszönhető, amelynek során nem alkalmaznak károsító hő és gőzkezelést sem, ugyanakkor a ragasztott lamellák felülvizsgálását fejlett röntgenes és lézeres módszerekkel végzik.
Fogazott illesztéssel és műgyantás préságyban lévő kialakítással biztosítják a Rétegelt Ragasztott Fatartók egyenes vagy íves kialakítását. Korszakalkotó módon, fesztávja elérheti a 70 métert is.
Ezen luc fenyőből készült fatartó rendszerek egyénre és környezetre gyakorolt hatása egyaránt biztonságos és megbízható. A megmunkálás során alkalmazott szerek, a késztermékben, száradás után már ártalmatlanok. Nagy mértékben korrózió- és időjárásálló.
Tűz esetén meglepő módon nem emlékeztetnek a fára, a fűrészelt faárukra jellemző lobbanékony, balesetveszélyes tulajdonságokkal.

Korunk letisztult építészeti világának elképzeléseivel harmóniában valósíthatóak meg a tervezett építmények, köszönhetően annak, hogy a Rétegelt Ragasztott Fatartók optikailag rendkívül rugalmasan kombinálhatók egyéb, modern anyagokkal, mint például az acél vagy a kő.
Homogén szerkezetéből fakadóan esztétikailag is kellemesebb látványt biztosít, ezért jellemző, hogy olyan kültéri és beltéri helyszíneken is ajánlottan felhasználható / alkalmazható, ahol az illesztések szabad szemmel is jól láthatóak. (Például az autóbeállónk)

autobeallo_ragasztott_fa_szerkezettel_fustszinu_polikarbonat_fedessel_06

A látvány végeredményét tekintve megtartható a fa természetes tükröződése, de különböző hatású festékekkel akár fémes, acélos hatás is elérhető.

Tehát csak az autóbeálló megálmodóján és tervezőjén múlik, hogy milyenre „idom-ítja” annak formáját, külsejét. Ha pedig merünk elég nagyot álmodni, akkor egy egész hangárt is megépíthetünk belőle, ahová nem csak az autónk, de a repülőnk is elfér.

 

 

             

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.