-->
parkolóház-future-kocsibeallo.hu

A jövő autóbeállói

Néhány évvel ezelőtt, csak a jövőben játszódó sci-fi filmekben találkozhattunk ilyen építményekkel. Talán az sincs már messze, hogy a több sávos út, nem csak egy dimenzióra terjedjen ki. 

Számtalan olyan mozi jut eszembe, amelyben az őrült autós / „repülős” légi járgányos hajszák versenyzőinek nem csak a jobbról, balról előzgetés és a kézifékes hátraarc volt a legnagyobb mutatványuk. A levegőben szerencsére nagyobb lehetőségek vannak az irányok változtatására.

Ha egy jó kis 3D-s IMAX moziban nézzük a történetet, akkor könnyedén érezhetjük, hogy néha a gyomrunk is úgy fordul, mint egy centrifuga. Ma vidámparki élmény, ami szempillantás alatt a nem túl távoli jövő rése lesz. Lassan vagyunk szoktatva ezekhez a különleges, alternatív vezetési stílusokhoz. Manapság már parkol helyettünk az autó. Beszél hozzánk, mint annak idején a Macskafogó című rajzfilmben az akkori „fejlett” mesterséges intelligencia. Igaz Ő még nem volt kimondottan felkészült a vészhelyzetek esetében a tanácsadásban.

A jövő parkolóháza 3Emlékszem a gödör mélyén a legjobb ötlete az volt utasaihoz, a bérgyilkos patkányokhoz, hogy „nyomja meg a piros gombot és nyugodjon békében!” smiley Szerencsére finomodott a „future technológia” és az Ötödik elemben például már kiváló veszély detektorral próbálja Bruce Willis, a kor hőse kivédeni sárga taxijával a hivatali támadásokat, megúszni a rendőrség csapdáját és megvédeni a lányt, aki révén megmenekül majd a világ.

Például csak hogy még egy klasszikust említsek, a Star Wars epizódokra megálmodott járgányokkal is olyan manővereket lehet véghez vinni, amihez semmi esetre sem elegendő már egy „B” kategóriás jogsi.

Vajon hová fogunk parkolni az exoskeletonjainkkal? Mert azok fontosak lesznek a jövőben. A Mátrixban is ők védték meg Ziont a gépek támadásától. Külsőjüket tekintve nem autók ugyan, de talán közlekedni is fogunk velük.

Végül említem Transzformerszéket. Nos az Űrdongóknak is kell majd egy autóbeálló, ahol nem csak álldogálhatnak, hanem egy olyan, ami minden igényüket kielégíti.

Lesznek kedvenc, szívünkhöz nőtt technikai eszközök, melyek segítenek áthidalni az egyre nagyobb távolságokat. Lehet nem autónak hívjuk majd őket és lehet, hogy a védelmükre épített épületeket sem autóbeállónak fogjuk szólítani, de úgy tűnik elengedhetetlen kelléke lesz a világ megmentésének a most még futurisztikusnak tűnő építészeti forma. Nem lesznek kivételek ez alól az autóinknak épített szerkezetek sem.

A jövő parkolóháza 1Az anyagok, amiből épülnek bámulatos sebességgel követi a technológiát. Remek ötleteket tudunk felsorakozni, hogy mi minden építhető be luxusként vagy alapfelszereltségként egy a házhoz tartozó, azt kiegészítő autóbeállóba. Legyen az a személyes terünkben, a saját házunk táján, a cég udvarán, vagy a Köz területén.

Tehát ha Önnek is van személyes kedvence, aminek, akinek fedél kell a feje fölé. Praktikális, vagy esztétikai szempontól. Most vagy a nem túl távoli jövőben, velünk tervezhet a megvalósításban. A ma ismeretünkben lévő, egyelőre klasszikus vagy akár high tech anyagokból, a mai tudásunk 100%-ával és a jövőre való kíváncsisággal készítjük el azt a fedést, beállási („dokkolási”) lehetőséget. smiley

Share this post

Ajánlatkérés

Az alábbi adatok megadásával előzetes ajánlatot kérhet.

Előzetes ajánlat után, helyszíni felmérés alapján véglegesítjük ajánlatunkat. 

Méret
Kérjük, hogy adja meg az autóbeálló hosszát és szélességét méterben.
Kérem mellékeljen egy képet a házról vagy a környezetről, hogy ehhez illeszkedő autóbeállóra tehessünk ajánlatot.
A fájlok mérete legfeljebb 24 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt ppt pptx odp xls xlsx ods xml bz2 dmg gz jar rar sit tar zip.